Sevärdheter i London

London har en väldigt stor mängd sevärdheter och jag kommer på denna sida försöka sammanställa några av de jag tycker man bör överväga att besöka under sin vistelse i London. Vissa kräver kanske bara att man går förbi på väg till en restaurang medan andra kan vara spännande och mer givande att besöka under en hel förmiddag eller så. Jag ska försöka ge min syn på det och jag hoppas de tipsen kan hjälpa dig...

London Eye

London Eye är ett gigantiskt stort pariserhjul som ligger mitt i centrala London. Det ligger intill Themsen och på andra sidan floden från Westminster och Big Ben. Om vädret är bra så bjuder London Eye på en fantastisk utsikt över staden.

Att åka ett varv i pariserhjulet tar ungefär en timme så du har gott om tid på dig att njuta av utsikten över London. Alla gondoler har luftkonditionering så även varma dagar kommer vara behagliga att vistas inne i dessa. 

Priset för att åka ett varv i London Eye ligger på ungefär 250-300 kronor. Det går att köpa biljetter på förhand men även på plats.


Westminsterpalatset och Big Ben

Den klassiska sevärdheter och landmärket Big Ben är kanske inte något man vill missa när man besöker London. Men faktum är att det räcker med att man passerar förbi en vacker dag, tittar och tar några bilder.

Big Ben är egentligen bara den stora slagklockan som slår inuti Elizabeth Tower, som i sin tur är en del av Westminsterpalatset. Den utvändiga klockan på tornet är alltså inte det som är Big Ben utan endast slagklockan som återger de tonerna för hela timmar som kallas för Big Ben.

Westminsterpalatset med klocktornet är dock vackert så det är väl värt sitt besök och då gärna kanske runt lunch för att höra Big Ben slå.