Hotell och Boende i London

Resa till London kräver nästan att du har ett boende om du nu inte skulle resa dit för dagen vilket trots allt får ses som ganska ovanligt. Hotell i London är den den vanligaste boendeformen utan tvekan men det finns en hel del andra alternativ som varierar.

På denna sida kommer vi gå igenom de populäraste alternativen och hur du kan göra för att söka och boka boendet.

Hotell

Weekendresor och även längre resor till London brukar normalt sätt innefatta boende på hotell. Det är utan tvekan den absolut vanligaste boendeformen och det finns över 1000 olika hotell att välja mellan i London om vi räknar hela staden i sig och inte bara de centrala delarna.

Det finns helt klart gott om alternativ men att välja hotell är inte alltid enkelt. Att försöka hitta ett hotell med bra läge och som passar en själv kan kräva lite planering. På hemsidan Hotell London kan du söka och hitta bra hotell i London på ett enkelt sätt.

Ett bra tips om du vill ha ett bra hotell i London är att vara ute i god tid med att boka hotellrum. London är en väldigt populär stad att resa till och många bra hotell blir fullbokade tidigt på våren inför högsäsongen.

Vandrarhem

Vandrarhem heter Hostels på engelska och det finns en hel del populära alternativ i London. De används väldigt flitigt av backpackers och andra som vill bo billigt medan de utforskar London.

Du kan enkelt boka vandrarhem på samma sida som vi rekommenderar för hotellbokningar.

Hyra Lägenhet, rum eller Sängplats

Att hyra hela lägenheter har blivit populärt och likaså att hyra ett rum i delat boende eller bara en sängplats. Det har blivit populärt att använda sig av tjänsten Airbnb där privatpersoner hyr ut sina bostäder till andra privatpersoner. Det finns även inriktade företagstjänster här för de som behöver högre krav.

Airbnb agerar som "escrow service" eller mellanhand där du betalar till dem och den som hyr ut får pengarna efter bokningstiden gått ut om du inte öppnar en "dispute" vilket gör det tryggt för dig och det finns ingen direkt risk att du förlorar pengar direkt genom det.

Däremot finns det väldigt många som kör med flexibla avbokningsregler vilket är bra för dig som hyr om du skulle bli sjuk t.ex. och kan avbeställa 24h och få tillbaka alla pengar. Däremot ger det också uthyraren mer flexibilitet vilket gör att man kan bli utan bostad. Det gäller helt enkelt att välja rätt här och att boka genom Airbnb är aldrig lika säkert som att boka ett hotell.

Som tur är kan man läsa vad andra tycker om uthyraren. Det gör det möjligt att välja en uthyrare som har ett bra avtal och bra omdöme vilket gör att chansen att bli missnöjd minskar kraftigt.